Turgut Tatar
by on October 28, 2023
401 views


Japonia este într-adevăr o țară bună, dar face lucrurile în felul ei și a rezistat influenței occidentale, așa că este unic diferită. Diferențele culturale și problemele lingvistice pot părea subtile, dar problemele se adună și se acumulează în timp. În calitate de turist, nu ne gândim nimic la aceste probleme, dar să trăim, și în special să lucrăm, într-o țară care are o cultură și o limbă foarte diferite, nu este pentru toată lumea. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, inconvenientele zilnice constante pot deveni copleșitoare și pot face ca șederea în acel mediu să fie inconfortabilă.

 

Există, de asemenea, alte probleme mai practice... străinii pot simți că creșterea lor în carieră este limitată într-o țară străină. În special în Japonia, care are un regim de succesiune destul de rigid, străinii pot percepe că sistemul japonez nu are oportunități de avansare pentru un străin, în special în anumite industrii. Chiar dacă lucrează pentru o companie străină care operează în Japonia, este posibil ca clienții să nu dorească sau chiar să fie ofensați dacă sunt forțați să aibă de-a face cu un membru care nu este japonez al companiei.

 

Străinii care rezistă mai mult de 6 ani sunt cei care nu încearcă să facă schimbări și își dau seama că ei sunt cei care trebuie să se conformeze... la urma urmei, ei sunt cei care au o cultură și o limbă diferită, japonezii sunt acasă, așa că cultura și limba este modul lor de viață care nu se va schimba pentru a vă adapta. Culturile asiatice au precedat culturile occidentale. Asia antică a fost centrul lumii, cu culturi, limbi și sisteme comerciale care se întorceau de multe mii de ani și toate au funcționat bine în tot acest timp.

Posted in: Entertainment
Topics: japonia, japan
3 people like this.